Já chci zpátky kvalitu!!!

Já chci zpátky kvalitu!!!

Dneska ráno jsem si šel pro snídani a musel jsem se zase jako už v tomhle případě poněkolikáté nasrat.

O co mi jde. Jde mi o to, že mám osobně například od mala oblíbené určité druhy potravin, na které jsem léta zvyklej, které, když jdu do obchodu, tak z 90% vždy kupuji, a čas od času se stane, že zase o nějakou z nich příjdu. Teď v neposlední případě to "vodsraly" mé oblíbené sušenky s griliášovou náplní s názvem Vlnka! Za prvé už mají jinej obal, což by nebyl ani takovej problém. A za druhé a to je horší, je přez ně zkrátka "vidět"! Jo, normálně jsou o minimálně půlku tenčí, než byly dříve!!! Vím, svět se z toho nehroutí (teda alespoň mně né), ale nasere to, kurva. Si vždycky řeknu: "Zase další věc, kterou se těm mrdkám podařilo zkurvit". Ty vole, to je každou chvíli něco. Jednou to byly jogurty, pak pivo, salámy už taky dávno nejsou to, co bejvaly. Tak třeba takovej Lovečák, nebo Poličan, které jsou v obchodě dodnes na rozdíl od Vlnek, mé oblibené pochutiny, kterou rád snídám, obědvám a klidně i večeřím. Tuhle jsem si je taky koupil a po prvním kolečku jsem měl co dělat, abych se nepoblil, jaký to bylo "bláto"! Nebo vinné klobásy, ty už ve většině případů obsahujou víc strouhanky, než masa. No tak, kde to kurva jsme?! Já byl dřív zvyklej na určitý věci, že když je zakoupím, tak budou jako vždy stejný a teď? Teď když jdu třeba pro ten Loveckej salám, tak nejdřív řeknu prodavačce ať mi dá ochutnat, načež ona na mě čumí jak na blbce :-) Ták. Teď jsem vám výjmenovaj jen něco málo z potravin, co stojej v dnešní době za velkou píču (a že, jak víme nezůstává zdaleka jen u potravin, prostě se už dávno začalo šidit prakticky všechno), a chtěl bych na to znát váš názor.

2vlnky

Můj je asi takovej. Nikdo mi nevysvětlí, že se to třeba dělo ještě před tím, než ty naše české firmy začaly převážně skupovat firmy zahraniční a to hlavně z Německa. Ty, například Německé firmy, začaly používat svoje méně kvalitní suroviny a tím to začlo stát za hovno a co víc, začaly těm, ještě donedávna českejm, poctivejm výrobkům, díky jejich nastolené kvalitě kurvit jméno a odsoudily je prakticky k zániku. Mě, jako zastánce českého kvalitního produktu se to samozřejmě nelíbí. Vemte si jen kolik tady dodnes zůstalo fabrik a podniků, které se můžou pochlubit, že je kdejakej skopčák, Japonec, Rusák a kdo ví, kdo ještě nekoupil. Dle mého názoru jich moc nebude. Třeba tady u nás tehdá Plastimat, kterej dnes pomalu každý dva roky vlastní někdo jinej. Teď mě napadá, že jen za šest let třeba, že se to jmenovalo například Cadence, Poguform Bohemia, Magna atd atd... Ještě, než si tenhle podnik začly zahraniční firmy přehazovat jak horkej brambor, tak za doby, kdy byl ještě českej, tak z něj šlo nejvíc výplní pro Madoboleslavskou Škodovku a to jsme byli ještě vesnice!!! Zahraniční firmy sem začly dodávat aušusovej materiál a dnes už ten odbyt není takovej, páč tou jejich slavnou kvalitou ho posrali.

Nechci teď odkazovat na doby za minulého režimu. Ale tehdá a i pár let po revoluci, jsme si ještě jako jako stát vedli velice dobře a hlavně jsme si byli soběstační. Sic se třeba za komunistů dělalo na sklad, nebo se to cpalo do jinejch komunistickejch zemí, to je pravda, ale my jako stát jsme měli, co se týče výrobků, prakticky všechno a naše výrobky měly ve světě a podotýkám, že i v západních zemích, jméno jako řemen!!! Vezměte si třeba jabloneckou bižuterii, sklo, hadry z různej našich textilek, spořebiče. Bylo toho hodně. Dneska ty fabriky díky zahraniční investorům, kteří sem přišli, buď zanikly nadobro a nebo po tom, co je skoupili a začli sem dodávat ty jejich bláto suroviny pro výrobu pod českou značkou, čímž zkurvili jméno, tak nemaj odbyt, páč to už nikdo nechce, načež choděj do různejch výběrovejch řízení a konkurzů, které stejně povedou k tomu, že půjdou do hajzlu, viz třeba OPP Prostějov že? Takže to bylo "jen tak naokraj".

vlnkycok Další věc je ta, že náš stát byl a vždycky bude jedna velká prodejná děvka, která je i za pár korun schopná podlehnou všemu. Ale to snad nemusím nikomu říkat, to musí vidět i slepej :-))) Celkově tohle všechno, co jsem tu sáhodlouze vyjmenoval, tak zapříčinilo další průser, kterej nese název "nezaměstnanost českejch lidí" (opět třeba OPP Prostějov a vůbec prakticky každá naše fabrika,Škodovku nevyjímaje). Zahraniční firmy si u nás v ČESKÉ REPUBLICE začly dovážet i své zaměstnance, což mělo za příčinu to, že ti naši museli jít, jak se tak říká "od válu", a byli nahrazeni například levnější pracovní silou  ze zemí bývalého východního bloku a v neposlední řadě z asijských zemí. Tohle všechno taky má na svědomí naše prodejná vláda, čímž se zase slovem vláda dostávám k těm prodejnej, úplatnejm, křivejm děvkám...

No a vidíte. Začal jsem u salámů a sušenek a kam sem se dostal :-)))) Jedno s druhým podle mě souvisí a "šlape" jak dobře namazanej stroj. Já už se ale v týhle zemi nedivím ničemu. Když zase ve zprávách slyším, jak támhleten nebo tamten si zase díky nějaké mega prodeji (tunelu) do zahraničí  namazal kapsu, tak už se nad tím ani nepozastavuji, prostě nad tím jen mávnu rukou a jdu dál. Jediný, co si tak pro sebe v duchu řeknu, tak je asi tohle: "Vy kluci vykutálení, hlavně, aby jste za pět let měli ještě co prodávat..."

Takže sem s vašimi názory, jak třeba na situaci u nás,tak třeba na ty naše (ne spíš už pomalu jejich), české produkty a podniky.

Punku zdar, vládě zmar!!!

Medvěd


4.12.2010   Rubrika: Literární fabrika   |   Komentářů: 207   |   Vytisknout

Hodnocení
1.     2.     3.     4.     5.    
(1 = absolutní punk, 5 = hnusnej popík):
hodnoceni - 3
normálka 3
 

Diskuse ke článku - Já chci zpátky kvalitu!!!

Do diskuse smí přispívat jen registrovaní a přihlášení punkeři.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Další strana
mrtvola ©
mrtvola © - 8.12.2010 13:10

mikesh: jo, napiš mi pak jak to dopadlo. Možná bych si nějaký likér udělal taky, mám totiž ve sklepě už rok flašku slivky.

Jo, kámoš z práce pil v Rusku něco podobného na bázi vodky, medu a pálivých čili papriček a říkal mi, že to byl naprostý masakr. Ale o receptu bohužel nic neví.

 
mrtvola ©
mrtvola © - 8.12.2010 13:05

mikesh: kurva do piči smajlik - 11

Nechcete začít s vařením medoviny? smajlik - 14

 
mikesh
mikesh - 8.12.2010 13:02

mrtvola ©: super, jeste jednou diky, je to celkem srozumitelny tak jsem zvedav co z toho vyleze...skorice je dobrej napad, uz se tesim :) skoda ze jsi za kopeckama, otec vcelari a letos ma medu ze nevi co s nim

 
mrtvola ©
mrtvola © - 8.12.2010 12:55

mikesh: bohužel ne, takže si musím med kupovat a tím pádem je to všechno dražší. Jo, už jsem ti to poslal, jsou to irské recepty na med s whisky, ale podstata je stejná.

Ještě bych do toho, být tebou, dal rozemletý muškátový oříšek, muškátový květ, 2-3 hřebíčky a tyčku skořice. Nic tím nezkazíš a bude to mít lepší vůni a díky muškátovému oříšku i větší grády.

 
mikesh
mikesh - 8.12.2010 12:42

mrtvola ©: chovas vcely?

 
mrtvola ©
mrtvola © - 8.12.2010 12:37

P.B.V.: smajlik - 5 klasika, ty jsi můj člověk, ať žije DIY smajlik - 10

Já jsem navařil osmdesát litrů různých medovin, ale ta zraje kurevsky dlouho smajlik - 4

 
P.B.V.
P.B.V. - 8.12.2010 12:30

Jinak Svijany výtečné pivo a zapoměl jsem na Starobrno, i když už to není, co bývalo; před deseti lety jedno z nejlepších cz piv. Šerák ujde, Zubra nemusím, Ostravar se hodně zvedl, jejich Strong a Bazal jsou pitelná piva. Na Slovensku mým chuťovým buňkám nejvíc vyhovuje Steiger a to všechny typy, 10, 11, 12 i černé, lahůdka! Další místa obsazují Topvar a Zlatý bažant, ten ale hodně poklesl v kvalitě za poslední roky.

 
P.B.V.
P.B.V. - 8.12.2010 12:25

Já letos dělal asi 20 litrů rybízového vína, to už padlo. Dále asi 7 litrů malinového a z toho zbývá půlka, takže se asi pustím ještě do šípkůsmajlik - 1

 
mikesh
mikesh - 8.12.2010 11:48

mrtvola ©: no jasny jak to nazvat nevim, jde mi o to udelat ze slivovice piti na zahrati pro nezny pohlavi smajlik - 10 dik moc za ochotu, posilam do vzkazu

 
mrtvola ©
mrtvola © - 8.12.2010 11:36

mikesh: ty vole, to je moc dlouhé, hoď mi do vzkazů majl a po obědě to naskenuju a pošlu ti to.

 
mrtvola ©
mrtvola © - 8.12.2010 11:23

mikesh: výroba medovice je hodně složitá, to vlastně dešstiluješ medové pivo, nebo medovinu. Tobě jde spíš asi o likér, mrku se na to do knížky a šoupnu ti to tady.

 
mikesh
mikesh - 8.12.2010 10:57

mam ted doma neco domaci slivovice, z casti bych rad udelal medovici.. nevite jakej pomer je tak idealni? a jestli nutno nejak zahrivat?

 
mrtvola ©
mrtvola © - 8.12.2010 10:46

No a já jsem si dal od léta pauzu, abych šetřil játra a tak smajlik - 10

Ale už se to blíží, brzy na to zase skočím. Jinak jsem si na vánoce uvařil dvacet litrů zázvorového kvasu, teď mi to už měsíc zraje v demižónu se spoustou dalšího koření, co tomu dodají divoké bylinné grády (muškátový oříšek, muškátový květ a podobně), a příští týden to začnu stáčet do lahví, abych to měl na vánoce hotové smajlik - 14

 
Karlos
Karlos - 8.12.2010 10:11

punkie: no vidíš, na Bernarda jsem úplně zapomnělsmajlik - 5

 
punkie
punkie - 8.12.2010 10:04

jo, svijany jsou hodne dobrý. A bernrad taky. jinak kalim běžne Zubr 11° Holba šerák. za 19,- To se dá...

 
Karlos
Karlos - 8.12.2010 9:46

Já moc alkohol nepiju, pže mi to doktoři pořád dokola zakazují. Ale v poslední době mi z piv chutná Rychtář 11 a Svijany 11. Ty "europiva" jsou všechno shity, ale na festivalech a různých akcích se jim prostě nevyhneš. Malý pivovar jim nemůže konkurovat, což je na hovnosmajlik - 6

 
P.B.V.
P.B.V. - 8.12.2010 9:35

Radekast koupil Prazdroj a zkurvil ho, aby se zbavil konkurence, jenže v našich hospodách nic jiného nedostaneš, většinou radegast desítku a plzeň dvanáctku, a jelokož tady lidi vesměs mají hluboko do kapsy, tak holt musí cucat tu hnusnou desítku. Zaplaťpámbu za ten náš Hukvaldský pivovar, vaří tam vynikající pivo, které je k mání jenom v té jediné hospodě a sjíždějí se na něj fajnšmekři z okruhu cca 50 km, já to mám naštěstí 15 minut pěškysmajlik - 1 Jinak souhlas s tím gambrihnusem a krušovicemi, dodal bych ještě černou horu. Staropramen býval nejlepší, co pamatuju, tak v půlce devadesátých let, to vyhrál pivo roku asi 3x za sebou v desítce i dvanáctce.

 
Medvěd
Medvěd - 8.12.2010 8:39

P.B.V.: Dá !!! Já někdy ve dvanácti poprvé ochutnal a od té doby nic jiného u nás nepiju.Jo,byly tam sem tam vyýkyvy,že stál za vyliž prdel a to převážně v létě,kdy se jim tam vždycky pár let posobě dělo něco s vodou.Ale jinak je pořád stejnej.Já piju desítku u Jendy v hospodě,no a když jdu na Zelenskou lhotu k babičce na pivo,tak dvanáctku jedině!! Tam je vyhlášená.Jinak Zlatopramen už taky není to co bejval a nevím proš se takhle zkurvil.No ale,pořád je to lepší,jak Gambrihnus,ikdyž,co mám jinýho pít na festech,když tam teče jenom tohle.Hele a kdysi,tak cca deset let dozadu u nás v herně točili Radegast.Dneska mě příjde,že už stojí za hovno.Může to bejt taky tím,že jsem ho dlouho nepil točenej.Když vezmu lahváče Klasika,tak to je na blití :-))) Ale tehdá v tý herně to bylo pivo jak řemen,mělo hustou pěnu a vůbec se pilo samo.Mě co ještě chutná,tak je třeba Krakonoš 12%.Nevím jak teď,ale donedávna to byla nejlevnější dvanáctka u nás.Nevím,jak je tomu dnes.Co si myslím,že se dost zlepšilo,tak jsou piva jako Kozel a Staropramen.Kozel je vinikající ta 11%,ta mě opravdu jede.smajlik - 10Nejhnusnější:Krušovice,Primátor a Nová Paka (Brouček) ...ale znáš to.Nejhorší pivo je žádný pivo.smajlik - 1

 
P.B.V.
P.B.V. - 8.12.2010 8:27

Medvěd: A ten váš Klášter se dá pít nebo je to něco jako Zlatopramen nebo Smadný mních?smajlik - 1

 
Medvěd
Medvěd - 8.12.2010 5:37

Lord.Alex: Chodíš ve Vršovicích na Valdézku,kde maj tu Plzeň tankovou ?Tam je vyhlášená.Já na ní osobně docela jezdil na Palmovku k Jagušce,kde jí mají také vynikající.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-120 | 121-140 | 141-160 | 161-180 | 181-200 | Další strana